Toiminta

Ryhmät

Myrskypojat tarjoaa meripartiotoimintaa kahdeksanvuotiaille ja sitä vanhemmille pojille. Lippukunta muodostuu viidestä ikäkaudesta:

  • sudenpentulippue, joka tarjoaa toimintaa 8-10 vuotiaille,
  • seikkailijalippue, joka tarjoaa toimintaa 10-12 vuotiaille,
  • venekunnat, joka tarjoaa toimintaa 12-15 vuotiaille,
  • samoajalippue, joka tarjoaa ryhmänjohtamista ja muuta toimintaa 15-18 vuotiaille, sekä
  • yli 18 vuotiaat vaeltajat ja aikuiset joiden toimintaan kuuluu johtamistehtäviä ja projekteja.

Myrskypoikien laumat ja venekunnat kokoontuvat koulujen lukukausien aikana viikoittain Partiotalolla. Koska Partiotalo on usean lippukunnan käytössä, pidetään Myrskypoikien kokoukset pääsääntöisesti tiistaisin ja torstaisin. Ryhmien omien kokousten ja retkien lisäksi tärkeä osa toimintaa ovat lippukunnan yhteiset leirit, retket ja matkapurjehdukset. Suuri osa tapahtumista järjestetään yhteistyössä muiden raumalaisten lippukuntien kanssa. Lippukunnan omistamaa Partiokarin saarta Rauman edustalla käytetään erilaisten leirien ja purjehdusten tukikohtana. Omiksi perinteiksi on muodostunut muun muassa Timangi-leiri pyhäinmiestenpäivän tienoilla. Lisäksi Myrskypojat osallistuvat innokkaasti oman piirin ja Suomen Partiolaisten tapahtumiin.

kuva:Eero Ämmälä

Meripartio

Merenkulun ja siihen läheisesti liittyvien taitojen opettelu ovat Myrskypoikien toimintavuoden oleellisia asioita. Lippukunnalla on erinomaiset mahdollisuudet tarjota tätä koulutusta. Lippukunta omistaa pienempiä jollia, joilla on hyvä harjoitella purjehdusta turvallisella alueella mantereen ja Partiokarin välisellä vesialueella. Syksyisin ryhmät purjehtivat ja liikkuvat vesillä taitonsa mukaan. Talvella harjoitellaan merenkulun teoriaa ja retkeillään mantereella - hyvinä jäätalvina myös saaristossa. Keväisin lippukunnan yhteisöllisyys punnitaan alusten kevätkunnostuksen ja vesillelaskun yhteydessä. Vaikka viikottaisia kokouksia ei kesäaikaan pidetä, jatkuu toiminta ympäri vuoden runsaiden retkien muodossa niin maalla kuin merellä.

Meripartiotoiminta ei ole pelkkää vesillä liikkumista. Tavoitteena on antaa kasvavalle yhteiskunnan jäsenelle sellaiset taidot joilla nuori voi suorittaa ystäviensä kanssa itsenäisiä retkiä saaristoon. Lippukunnan jäsenet ovat perinteisesti olleet aktiivisia paikallisissa ja valtakunnallisissa veneily- ja vesilläliikkumista tukevissa yhdistyksissä, esimerkkinä meripelastustoiminta.

kuva: